equifloor

Echte paardenliefhebbers kiezen voor Equifloor!

Hydrobodem

Wat is onze hydrobodem precies?

  • Zoals al eerder gezegd: Een goede vochtbalans in uw zandbodem is essentieel! Niet enkel tegen stofvorming, maar minstens zo belangrijk is de samenhang van uw zand, dat wordt bepaald door het juiste vochtgehalte.
    Kiest u voor een onderhoudsvrij hydrosysteem ( ook wel Eb en vloedsysteem in de volksmond genoemd ), dan kiest u voor een bodem die goed en altijd in gelijke mate stabiel is. Deze bodem is wat duurder in aanschaf, maar heeft een veel lager water- en energieverbruik, waardoor dus op termijn stukken voordeliger. Daarnaast is de bodem altijd van constante samenhang omdat uitdroging voorkomen wordt. Ook is er gering zandverlies, doordat er geen verstuiving plaats vind. IJzerhoudend water wil bij sprinklers nog wel eens problemen opleveren. Hydrobodems ondervinden hiervan nauwelijks problemen.
  • Wij werken als enige met Granulight in onze onderbouw, waardoor de bodem, ook op termijn, snel en altijd goed draineerd en zeer stabiel is in de fundatie van de bodem. Deze stabiliteit komt weer ten goed aan de toplaag van de sportbodem.
  • Een put met speciale techniek zorgt er voor dat de bodem op het juiste inwendige waterniveau komt en blijft, zodat de strandsituatie wordt nagebootst nabij de waterlijn van de zee. Dus een mooi vlak en stabiele zandplaat.

equifloor-hydrobodems

Berichten