Beregening

BEREGENING

Vochtbalans

Beregening is een must voor een paardenbak en niet enkel tegen stofvorming!
Laten we eens de situatie voor ogen nemen aan zee. Langs de waterlijn is het zand altijd stabiel en kun je met je paard prima rijden.

Zodra u het strand omhoog loopt richting duinen, dan wordt hetzelfde zand ineens veel muller en zwaarder. Dat is enkel vanwege het ontbreken van voldoende vocht in het zand.
Zonder vocht is iedere zandbodem te zwaar! Het is dus zaak om een goede vochtbalans in uw bodem te hebben en te houden.

beregening-1-equifloor

Om dit probleem te tackelen leveren wij:

  • Beregeningssystemen al dan niet automatisch aangestuurd middels een beregeningscomputer. Standaard hebben wij prijzen liggen voor een systeem voor een bodem van 20 bij 40 meter en 20 bij 60 meter qua ringleiding en sprinklers. Qua bron en pomp kunt u ook bij ons terecht.
    De prijzen zijn erg afhankelijk van de plaats en situatie.
  • Hydrobodems adviseren wij om altijd een goede vochtbalans in uw rijbodem te hebben. Dit betreft een gesloten systeem van drainage in de onderbouw, aangelegd op een waterdichte folie, gekoppeld aan een hydroput, van waar uit er naar behoefte water wordt aangevoerd of afgevoerd ten tijde van regenval. Eenmaal op niveau is de bodem met een kleine pomp op peil te houden. IJzerhoudend water of hard water heeft nauwelijks nadelige invloed op de goede werking van het systeem, in tegenstelling tot sprinklers die veel meer onderhoud nodig hebben en vorstschade gevoelig zijn.

 

 

beregening-2-equifloor