Eb en vloedsysteem

Eb en vloedsysteem (hydrobodem) paardenbak

Wat is een Eb en vloedsysteem oftewel, hydrobodem precies?

Eb en vloedsysteem; Zoals al eerder gezegd: Een goede vochtbalans in uw zandbodem is essentieel! Niet enkel tegen stofvorming, maar minstens zo belangrijk is de samenhang van uw zand, dat wordt bepaald door het juiste vochtgehalte. Kiest u voor een onderhoudsvrij Eb en vloedsysteem – hydrosysteem, dan kiest u voor een eb en vloedsysteem die goed en altijd in gelijke mate stabiel is. Deze eb en vloedbodem is wat duurder in aanschaf, maar heeft een veel lager water- en energieverbruik, waardoor dus op termijn stukken voordeliger. Daarnaast zorgt het eb en vloedsysteem altijd voor constante samenhang van de bodem zodat uitdroging voorkomen wordt. Ook is er gering zandverlies, doordat er geen verstuiving plaatsvindt. IJzerhoudend water wil bij sprinklers nog wel eens problemen opleveren. Hydrobodems/eb en vloedbodems ondervinden hiervan nauwelijks problemen.

Wij werken als enige met Granulight in onze onderbouw, waardoor de eb en vloedbodem, ook op termijn, snel en altijd goed draineerd en zeer stabiel is in de fundatie van de bodem. Deze stabiliteit komt weer ten goed aan de toplaag van de sportbodem.

Een put met speciale techniek zorgt er voor dat de eb en vloedbodem op het juiste inwendige waterniveau komt en blijft, zodat de strandsituatie wordt nagebootst nabij de waterlijn van de zee. Dus een mooi vlak en stabiele zandplaat in uw paardenbak.
Klik hier om contact met ons op te nemen.

Eb en vloedsysteem paardenbak

 


H.Groeneveld en G.Ruijs - Hydrobodem

★★★★★
"In Juni 2016 hebben wij een nieuwe bodem laten aanleggen door Equifloor. Na goed overleg en uitleg vooraf hebben we gekozen voor een hydrobodem met kunstgrasmat tussen de granulite en zandlaag. Wij gebruiken de bodem om in te rijden maar ook als paddock. In een korte tijd is de bodem snel en vakkundig gelegd, netjes opgesloten tussen afgevlakte betonbandjes wat ziet dat er gelijk strak uit! We hadden al vele jaren na tevredenheid een Equisafe omheining, die is netjes verplaatst en uitgebreid zodat alles precies op elkaar aansluit. De bodem bevalt uitstekend! Het is echt bijzonder fijn om gewoon een droge goed te gebruiken bodem te hebben als er een flinke regenperiode is geweest. En we missen in de zomer het stof en sproeien ook totaal niet. Altijd een constante kwaliteit bodem! Met regelmaat slepen we de toplaag zodat deze optimaal blijft en we er met plezier gebruik van kunnen blijven maken. Een dergelijke hydrobodem van Equifloor is wat ons betreft dus zeker een aanrader!"
- H.Groeneveld en G.Ruijs

Eb en Vloed paddock

★★★★★
"Marc heeft bij ons een Eb en Vloed paddock aangelegd met Equisafe omheining. Keurig werk afgeleverd met hoge kwaliteit bodem. Afspraken op tijd nagekomen en alles opgeruimd opgeleverd. Een zeer positieve uitzondering in de paardenwereld!" - Richard van bemmel
- Richard van bemmel | NITEK HOLDING B.V

Schrijf een review

SCHRIJF EEN REVIEW